Illustratör med bred pensel

Kvinnorna stormar Versailles, historisk illustration för Sanoma utbildningSöker du en illustratör så har du kommit rätt. Jag arbetar både med redaktionella illustrationer, läromedel, reklam och olika former av grafik, kartor mm. Ofta använder jag datorn, och programmet Adobe Illustrator,  och ibland papper för att skapa det rätta uttrycket.

Som barn var jag inspirerad av serier och tecknade filmer, och det har kanske satt sina spår. Även om min spännvidd är ganska bred så gillar jag det grafiskt enkla med en konkret uttänkt färgskala. Jag gillar bilder som syns, som talar till betraktaren oavsett vilket syfte de har.

Större projekt jag varit inblandad i är Sanomas (tidigare Bonnier utbildning) läroboksserie Prio för årskurs 7-9, där jag illustrerat böckerna för historia och samhällskunskap. Sammanlagt 6 böcker. Även studentlitteraturs nya stora historiebok, En samtidig världshistoria, där jag gjort kartor. Jag har också gjort serier/skämtbilder för Dagens industris debattsida, och mycket mycket annat.

Bilden ovan är från Sanomas historieböcker, när kvinnorna stormar Versailles.

Välkommen att höra av dig!